Student Start Up Goes International MLab Cambodia

An edtech company founded by Zaman University students and supported by Zaman University, has been selected by the Ministry of Post and Telecommunications to participate in StartUp@ASEAN organized by Inofcomm Media Development Authority of the Singapore Government.

Tech Developers Gather for the Khmer Coders Convention at Zaman University

In one of the biggest gatherings of the technical development community, about two hundred professionals and students gathered at Zaman University for the Khmer Coders Convention

New Partnership with Hankuk University of Foreign Studies​​ of South Korea

In June 2017, Hankuk University of Foreign Studies (HUFS) in Seoul, South Korea has agreed to be one of Zaman University’s partner universities. The partnership has been built to implement within the scope of student exchange studies and other joint academic activities and projects among faculty members of both universities.

Public Lecture: Cambodia Economic Update by World Bank Group

On Monday, 5th June 2017, Zaman University was hosting a public lecture presented by a senior economist of the World Bank Group about a selected issue entitled "Investing in Public Infrastructure and Services.

Mr. Ly Sodeth, the senior economist, presented several intereresting main findings of this special issue of the Cambodia Economic Update (CEU) including:

-  Growth remained robust at 6.9 percent in 2016. Vibrant construction activity continued, while garment exports eased due to appreciation of US dollar and strong competition.

NowTalks Series: Struggle and Success of Owning Multiple Companies in Cambodia - Chy Sila, Sabay CEO

On February 17, 2017, Mr. Sila Chy, CEO of Sabay was invited by Zaman Youth Club to share his experience to fellow Zaman University students in a one-hour NowTalks series program titled “The Struggle and Success of Owning Multiple Companies in Cambodia”. Mr. Sila has involved in various business industries such as food, architecture, retail, information technology, among many others including Sabay Corp., for over ten years.

Employer-Student Roundtable: Employability Gap

On February 13, 2017, Zaman University hosted a seminar on the topic of Employer-Student Roundtable: "Employability Gap" in collaboration with ACCA Cambodia. Four guest speakers from different affiliations shared diverse views on the topic.

BMC Accelerator Program and Competition 2017’s Junior Level Winner Goes to Zaman University’s Students

Zaman University’s students, Kang Sovannarote, Norng Sothearoth, and Tep Sophearangsey, as members of a junior accelerator group recently won two awards, including a Gold Medal and the Smart Innovative Award in the final competition of the BMC Startup Accelerator Program and Competition 2016-17. The prizes awarded to them were $2,000 in cash and 3 iPhone 6S Plus from Smart Axiata. The Final Competition was held at CJCC on Saturday, February 11, 2017.

Global Partnership between Zaman University and President University, Indonesia

President University, Indonesia, is now another comprehensive partner with Zaman University.

A Memorandum of Understanding has been signed in December 2016 between Zaman University and President University, Indonesia, which sparks the beginning of the comprehensive partnership between the two institutions. The areas of the cooperation will include the exchange of faculty members, exchange of students, joint research projects, joint conferences, joint cultural programs, internship/on-the-job training program and more.

Public Lecture Series: "United Nations Transitional Authority in Cambodia: Eyewitness History"

On January 20, 2017, Dr. Benny Widyono, a professor of Economics at the University of Connecticut (Stamford, Connecticut - USA), delivered a guest lecture at Zaman University titled “United Nations Transitional Authority in Cambodia: Eyewitness History. The talk is a part of Zaman University’s Public Lecture Series and is organized with the support from the Center for Khmer Studies (CKS) and the Human Science Encounters in Phnom Penh (HSEPP).