The History of Zaman University

Zaman University was founded in 2010, as a new member of Zaman educational institutions. The success of Zaman International Schools (Primary and High School) inspired the management board of Zaman Co. Ltd. to contribute further to Cambodia’s higher education sector by establishing Zaman University.

With the same kind of enthusiasm and commitment to excellence, Zaman University strives to provide the best university programs in Cambodia so as to raise the level of higher education, as well as to produce an excellent pool of human resources that will contribute to the overall development and enrichment of Cambodia and its citizens. In recognizing a global world and the need for global communication, since its inception, the language of instruction at Zaman University has been English.

The current rector of Zaman University is Dr. Sok Udom DETH. As a member of Zaman Co. Ltd, Zaman University is guided by the Board of Directors, chaired by Lok Chumteav Chea Sophakanny – who is also the owner and chair of Zaman Co. Ltd.

At present, Zaman University has expanded to offer 11 undergraduate majors, including: Architecture, Architectural Engineering, Civil Engineering, Construction Management, Industrial Engineering, Computer Science, Management of Information Systems, Banking and Finance, Business Administration, International Trade and Logistics, and Political Science and International Relations.